неділя, 25 серпня 2013 р.

Обираємо бісер!

Я займаюсь бісероплетінням 4 роки. За цей час сбробувала чимало бісеру різних виробників, які відрізняються за  формою, кольором та якістю. Я не претендую на звання експерта, - проте хочу поділитися з Вами своїм досвідом. Буду рада почитати і ваші спостереження з цього приводу.
Ось моя стаття, яку я розмістила для сайту Скриня. Ярмарок рукоділля України.

А ось, власне, і стаття та посилання на власний оригінал: http://skrynya.net/ua/statji-o-handmade/sovety/vybirayem-biser-sovety-dlya-lyubiteley-khend-meyd/

Обираємо бісер! Поради для любителів хенд мейд

Сподобалось:  
Розповісти друзям:
Незважаючи на багатотисячолітню історію виникнення бісеру – цей матеріал актуальний і сьогодні. Важко уявити собі будь-який рукодільний магазин чи ринок без мініатюрних скляних намистинок.
Зараз спостерігається надзвичайно широкий асортимент бісеру, проте слід бути вкрай обережному при виборі матеріалу.
Адже хороший матеріал – це запорука успіху та красивий виріб!
Якщо ви хочете придбати якісний бісер за помірними цінами, то мої поради для Вас:
1. Придивіться до форми бісеру: розміру та забарвлення. Чим рівніший бісер, – тим якісніший.
2. Потріть пакетик з бісером – якщо з середини він стає брудним та недостатньо прозорим, – краще такий бісер не купувати! Можна взяти кілька бісерин в долоню і потерти чи намочити водою.
3. Бісер з металізованим покриттям купуйте в спеціалізованих місцях продажу, де продавець може надати відповідний сертифікат якості. Це найбільш нестійке покриття! (див. малюнок)
4. Найстійкіший до обтирання та вицвітання є простий скляний бісер без внутрішнього покриття. Якщо він Вам підходить за гамою та якістю – можете сміливо брати.
5. Трубчастий циліндричний бісер, або рубка привертає не меншу увагу новачків, адже вона має особливий яскравий відблиск. Проте, рубка має гострі краї і перетирає нитку – тому підходьте до вибору цього матеріалу обережно, щоб виріб не розірвався. Її можна використовувати в бісерній флористиці, нанизуючи на проволку.
6. Кожен бісер має свою марку та виробника, – найякісніші – це японський (найдорожчий) та чеський бісер. Японський має широкі дірки, чеський – округлу форму. Іноді на ринку Вам можуть запропонувати так званий японський бісер за ціною, нижче від чеського. Це тайванський бісер, він менш якісний і має багато браку, як і китайський.
Бажаю успіхів і натхнення у творчості!
Мій магазин на Ярмарці: http://skrynya.net/ua/kipeshhuk-lyubov/
Буду рада почути відгуки 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Похожие статьи

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...