понеділок, 2 січня 2012 р.

Як доглядати за виробами з бісеру

Як доглядати за виробами з бісеру
Перш за все слід пам'ятати призначення бісерних виробів - прикрашати.
І для того, щоб ця краса милувала Вам око якомога довше, дотримуйтесь таких правил:
  • акуратно носіть. При виконанні домашньої або фізичної роботи необхідно зняти прикраси, особливо браслети та кольца. Слід уникати зіткнення бісерних чи ювелірних виробів з хімікатами, миючими засобами та водою, так як речі можуть потьмяніти та "вицвісти", тому не слід їх брати до сауни чи басейну.
  • Яу і будь-якої біжутерії чи ювелірних виробів, прикрасам з бісеру слід уникати контакту з кремами, духами, засобами для волосся, - тому одягайте їх в останню чергу. Пам"ятайте, що це завершальний штрих в створенні вашого образу.
  • Захищайте речі від пилу, - зберігайте вироби в шкатулці чи коробці, пакетику чи оксамитовому мішечку, де багато місця, і бажано далеко від сонячного проміння . Сонячне проміння взагалі шкідливе навіть для натурального каміння - такі камені як аметист, бірюза вигорають, а перлини тьмяніють ((((
  • Прикраси з бісеру не слід мнути, розтягувати, скручувати, шарпати, щоб їх не поламати чи незворотньо змінити їх початковий вигляд. Звідси випливає ще одне правило: якщо Ви хочете зберегти прикраси неушкодженими - не давайте гратись ними маленьким дітям, вони не можуть бути конкурентами іграшкам за міцністю.. 
  • Для чищення прикрас з бісеру можна використовувати шматочок м'якої сухої тканини (м"яка замша чи фланелева тканина). Не використовуйте очищувальних, миючих засобів і інших агресивних речовин. 
  • Уникайте ударів і тертя прикрас об тверді предмети, їх падіння.
  • Не дозволяйте потрапляння на прикраси води, косметики, парфумів, лаків для волосся (для цього одягайте прикраси вже після причепурювання).

Дотримання цих нескладних правил дозволить Вам носити прикрасу протягом довгого часу

2 коментарі:

  1. А чому ж Ви не дали посилання на джерело, яким частково скористались http://uliana-biser.at.ua/publ/1-1-0-2? Інтернет такий тісний...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. І дійсно тісний інтернет - я не Вас використовувала як джерело ))). Одним із джерел була книга А.Бистрик, а іншим - сторінка колеги-майстрині в контакті )))
      Можете тут вказати і СВОЄ джерело в коментарях.

      Видалити

Похожие статьи

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...