неділю, 16 вересня 2012 р.

... Про міжнародний фестиваль "Саджавське намисто"



Цього року я відвідала кілька фестивалів, де мала змогу представляти свої роботи з бісеру. Найвідомішим, мабуть, був Міжнароднй фольклорно-етнографічний фестиваль "Родослав", який був прийурочений до святкування 350-річчя Івано-Франківська. Не менш масовим був фестиваль у Львівській області м.Турка (славнозвісні "Бойківські фестини"), який вразив мене своїм творчим запалом і гостинністю.
Після цих подій мені дуже хотілося, щоб і у нашому нечисельному містечку або районі проходило подібне святкування. І ось, не минає і кілька тижнів, як звідусіль лунають розмови про підготовку до І Міжнародного фольклорно-етнографічного фестивалю "Саджавське намисто" .
До фестивалю я готувалась заздалегідь і змогла зробити декілька нових робіт:
Стіл з моїми виробами.
Також тут представлені роботи моїх подруг-майстринь Галини Федів та Валентини Семаки.

 Не встигла я сфотографуватись, як підходять відвідувачі і поціновувачі ручної роботи.

 Прикраси на голову з фетру та атласу
 А це столик з декупажем у європейському стилі,
 і відома майстриня Стефанія - яка володіє практично всіма видами ручної праці (від вишивки, шиття, ткацтва,  бісероплетіння, фріволіте до квілінгу, декупажу... До речі, лікар за фахом!)

 А це моя розкладка з сережками...
 Перші виступи...
 Було й справді цікаво: особливо зачаровували погляд виступи польських колективів, колоритними були виступи бахчисарайських танцюристів та співаків, а також не залишив рівнодушних колектив із Забережжя (про це згодом). Тішив своїм талантом сімейний ансамбль Вишиванка та атристка Світлана Весна http://www.ya-zvezda.com/imageitem/svitlanavesna/33157#nav
На жаль, я не встигла зробити більше фотографій, думаю невдовзі доповню світлинами професійними, адже на святкуванні було багато цікавого і висвітлювалось професійними репортерами та фотографами. І навіть прохолодна і похмура осіння погода не могла зіпсувати настрій свята!

4 коментарі:

  1. чудовий репортаж і щораз кращі роботи.продовжуй у тому ж дусі

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую Галя, шкода що тебе не було, хоча частинка твоєї творчості все ж була присутня. А твоя "гусеничка" користувалась великою популярністю))).

      Видалити

Похожие статьи

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...